lördag 19 oktober 2013

Cake- Hello Kitty


Hello Kitty!

Den här figuren blev jag bekant med för bara åtta år sedan, men hon har funnits sedan 1974. Men när jag var liten så missade jag henne helt och hållet. För mig var det Bumbibjörnarna och Prinsessan Belle i Skönheten och Odjuret som gällde.

Tårtan är till två fantastiska tjejer som båda nyligen har fyllt år. Stort Grattis till er!

Tårtan har vanliga bottnar och en jordgubbsmousse som fyllning. Till dekoration valde jag att använda sugarpaste till hela tårtan. Tårtlocket har jag melerat med vitt och rosa för att få en mer levande bakgrund.

Tårtbotten:

Ugn: 170 grader varmluft, ca. 45 minuter

4 stycken ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 ½ tsk bakpulver

6 msk vatten

Smaktillsats:

3 msk kakao

Eller

2 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Sila mjöl, bakpulver och smaktillsats. Häll i äggsmeten tillsammans med vattnet. Vispa till en slät smet ca. 30 sekunder.

Häll i en smörad och bröad form. Sätt i mitten av ugnen.

Jordgubbsmousse:

5 dl grädde

5 dl jordgubbar

2,5 st gelatinblad

4 dl jordgubbar

½ dl socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Mixa 5 dl jordgubbar till en puré och sila.

Vispa grädden.

Lägg 3 stycken matskedar med puré i en kastrull och värm upp, lägg därefter i gelatinbladen tills de har smält och häll i resten av purén.

Ta sedan 4 dl av jordgubbarna och sjud dem tillsammans med sockret till en trög massa och blanda försiktigt i gelatinblandningen. När blandningen har svalnat helt kan du blanda i grädden till en mousse. Ställ kallt tills moussen börjar bli fastare.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar