måndag 4 november 2013

Maräng - spöken


Spöken!

Nu är halloween över för i år. Men i helgen som var bakade jag marängspöken till fika och de blev populära. Maräng är lätt att göra och blir väldigt sött och gott!

Godast blir det tycker jag om man bakar av dem så att marängen blir krispig på utsidan och mjuk och saftig inuti.

Tänk på när ni vispar maräng att börja vispa långsamt för att sedan öka på hastigheten. Var försiktiga när ni häller i sockret, gör det långsamt. Risken för åska är inte så stor nu, men vispar ni maräng till sommaren så gör inte det när det är åska i luften. Marängen lyfter inte då på grund av luftfuktigheten.

Det är många bagerier som inte gör marängtårtor på sommaren för de kan inte garantera att det blir bra.
 
 
 
Recept:

2 st äggvitor

1 ½ dl socker
Ugn:
100 grader i 1 1/2 timma.
 
Lycka till!

1 kommentar: