Nyfödd!
En
ny familjemedlem i min sambos släkt är född och alla är så glada! Grattis säger
vi till kusin med sambo för deras söta dotter.
Tyvärr
kunde ju inte dottern njuta av de cupcake som jag bakade, men när hon blir
äldre kommer hon att bli en riktig bagare då hennes mamma är en duktig bagerska
och jag ska nog lära henne en del knep också!
På
cupcaken är det ett par barnskor vilket jag förknippar med bebisar, för att
barnskor är så små och söta, men min sambo har inte riktigt det tänket för han
fick inte ihop det med just bebistemat. Det kanske bara är jag som tänker så?
Smeten
är en vanlig muffins med citronsmak, för när det kommer topping på tycker jag
att det är godast om det inte blir för mastigt. Skorna är formade med
sugarpaste.
Ingredienser: ca.12 st ugn: 175 grader
3 st ägg
3 dl socker
11/2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
saft från en citron
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och häll i mjölken,
låt det inte bli varmare än 37 grader. Häll försiktigt ner det i äggsmeten
medan vispen är igång på låg fart. Krama ur saften från citronen i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda om. Häll i smeten
och vispa kraftigt i max 30 sekunder.
Fyll formarna 3/4 och sätt in plåten snabbt i ugnen i ca. 15 minuter.
Topping:
150 g vit choklad
100 g philadelphiaost
Ev. karamellfärg
Smält chokladen över vattenbad. Lägg i philadelphiaosten och ev. karamellfärg
och vispa blandningen luftig. Bred på toppingen när sockerkakan har svalnat.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar