onsdag 25 september 2013

Cupcake - skor


Nyfödd!

En ny familjemedlem i min sambos släkt är född och alla är så glada! Grattis säger vi till kusin med sambo för deras söta dotter.

Tyvärr kunde ju inte dottern njuta av de cupcake som jag bakade, men när hon blir äldre kommer hon att bli en riktig bagare då hennes mamma är en duktig bagerska och jag ska nog lära henne en del knep också!

På cupcaken är det ett par barnskor vilket jag förknippar med bebisar, för att barnskor är så små och söta, men min sambo har inte riktigt det tänket för han fick inte ihop det med just bebistemat. Det kanske bara är jag som tänker så?

Smeten är en vanlig muffins med citronsmak, för när det kommer topping på tycker jag att det är godast om det inte blir för mastigt. Skorna är formade med sugarpaste.
Ingredienser:    ca.12 st    ugn: 175 grader

3 st ägg

3 dl socker

11/2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl mjöl

1 1/2 tsk bakpulver

saft från en citron

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och häll i mjölken, låt det inte bli varmare än 37 grader. Häll försiktigt ner det i äggsmeten medan vispen är igång på låg fart. Krama ur saften från citronen i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda om. Häll i smeten och vispa kraftigt i max 30 sekunder.

Fyll formarna 3/4 och sätt in plåten snabbt i ugnen i ca. 15 minuter.

Topping:

150 g vit choklad

100 g philadelphiaost

Ev. karamellfärg

Smält chokladen över vattenbad. Lägg i philadelphiaosten och ev. karamellfärg och vispa blandningen luftig. Bred på toppingen när sockerkakan har svalnat.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar