Tittägg!
Namnen
är många.
Det
svåra med att göra äggen är att de lätt går sönder. Man får verkligen ha
silkesvantarna på för att göra dem.
Jag
har använt mig av påskägg av papp som säljs i alla matbutiker och lägger folie
i som skydd.
Dekorationen består av kristyr som är en blandning av florsocker + vatten, figurer gjorda av kristyr samt av marsipanfigurer.
Dekorationen består av kristyr som är en blandning av florsocker + vatten, figurer gjorda av kristyr samt av marsipanfigurer.
Själva
ägget består av en blandning av:
Ca.
1 kg strösocker
½
dl kallt vatten
Ev.
färg
Vill
man färga blandningen är det bara att blanda i den färgen man vill ha i vattnet
och sedan hälla i det i sockret. Blanda väl, konsistensen ska likna kramsnö.
Sedan fyller du de båda ägghalvorna, trycker till dem så att de blir kompakta
och vänder upp dem på en bakplåt med papper på. Den halva som man vill ha till
framsida bör man redan nu markera öppningen för att underlätta urgröpningen
sedan. Sätt in i ugnen i + 50 grader i ca. 2 ½ timma, det beror på storleken på
ägget. Jag tar ut mina när jag känner att kanten har stelnat ca. 2 cm. Gröp ur
dem med hjälp av en sked.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar