Saffranskorpor!
För
många förknippas saffran med julen men det går lika bra att baka med saffran
till påsk också. Skorporna får en fin gul färg som passar till den här högtiden
och smaken är rik och god.
Vid
högtider brukar man äta buffé och fikan går lite förlorad, då är skorpor
jättebra att sätta fram till kaffet. Skorpor är inte så tråkiga som många
tycker för det går att smaksätta dem på många smakfulla sätt. Sen är det extra
gott att de är knapriga också, vilket passar bra till månadens tema på:
http://blogg.amelia.se/sotasaker/2014/04/05/manadens-sotsak-knaprigt/
http://blogg.amelia.se/sotasaker/2014/04/05/manadens-sotsak-knaprigt/
Ingredienser:
125
g smör
1
g saffran
2
st ägg
1
¾ dl socker
5
dl mjöl
1
½ tsk bakpulver
1
dl sötmandel
Smält
smöret i en kastrull tillsammans med saffran och tag av från värmen. Ta fram en
bunke och häll i äggen och sedan smörblandningen och rör om. Blanda de torra
ingredienserna, välj om mandeln ska vara hel eller grovt hackade. Vänd ner den
torra blandningen i bunken och rör om till en slät deg. Rulla ut degen till tre
stycken länder som passar en bakplåtsklädd plåt och forma till dem. Ugnen ska
stå på 175 grader och skorporna ska stå inne i 25 minuter. Sedan sänks temperaturen
till 120 grader.
Skorporna
tas ut och delas till bitar på 1 ½ cm. När temperaturen har sjunkit till 125
grader sätts skorporna in i ugnen igen i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar