Spöken!
Nu
är halloween över för i år. Men i helgen som var bakade jag marängspöken till
fika och de blev populära. Maräng är lätt att göra och blir väldigt sött och
gott!
Godast
blir det tycker jag om man bakar av dem så att marängen blir krispig på utsidan
och mjuk och saftig inuti.
Tänk
på när ni vispar maräng att börja vispa långsamt för att sedan öka på
hastigheten. Var försiktiga när ni häller i sockret, gör det långsamt. Risken
för åska är inte så stor nu, men vispar ni maräng till sommaren så gör inte det
när det är åska i luften. Marängen lyfter inte då på grund av luftfuktigheten.
Det
är många bagerier som inte gör marängtårtor på sommaren för de kan inte
garantera att det blir bra.
Recept:
2
st äggvitor
1
½ dl socker
Ugn:
100 grader i 1 1/2 timma.
Lycka till!
Dom var spökgoda // Mia.j.e
SvaraRadera