tisdag 10 september 2013

Choklad/mandelkakor!


Chokladkakor!

Småkakor är bland det bästa jag vet och om det är både choklad och mandel i kan det inte gå fel. Det är en ”små”kaka som upplevs som en stor och det räcker med en kaka för att vara nöjd. Mycket god till eftermiddagskaffet!

Det är rårörsocker i vilket ger en mer smak av kola än vad strösocker ger. Mandeln tillför smak och en knaprik konsistens. Det går bra att använda nötter också som till exempel hasselnötter och pistagenötter. Det är en smaksak.

Kom ihåg att inte köra degen för länge och ta hellre ut dem ur ugnen 1 minut för tidigt än för sent.   
 
Recept:
40 st
100 gram mörk choklad
100 gram mandel
220 gram smör
2 ½ dl rårörsocker
2 dl strösocker
2 st ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och mandeln grovt. Rör smör, rårörsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker tills det har blandats väl. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver i smeten. Blanda tillsist i chokladen och mandeln. Rulla degen till 40 stycken bollar och sätt glest på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna av på ett bakgaller.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar