Chokladkakor!
Småkakor
är bland det bästa jag vet och om det är både choklad och mandel i kan det inte
gå fel. Det är en ”små”kaka som upplevs som en stor och det räcker med en kaka
för att vara nöjd. Mycket god till eftermiddagskaffet!
Det
är rårörsocker i vilket ger en mer smak av kola än vad strösocker ger. Mandeln
tillför smak och en knaprik konsistens. Det går bra att använda nötter också
som till exempel hasselnötter och pistagenötter. Det är en smaksak.
Kom
ihåg att inte köra degen för länge och ta hellre ut dem ur ugnen 1 minut för
tidigt än för sent.
Recept:
40
st
100
gram mörk choklad
100
gram mandel
220
gram smör
2
½ dl rårörsocker
2
dl strösocker
2
st ägg
1
½ tsk vaniljsocker
6
dl mjöl
4
msk kakao
1
tsk bakpulver
Sätt
ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och mandeln grovt. Rör smör, rårörsocker,
strösocker, ägg och vaniljsocker tills det har blandats väl. Blanda i mjöl,
kakao och bakpulver i smeten. Blanda tillsist i chokladen och mandeln. Rulla
degen till 40 stycken bollar och sätt glest på en plåt med bakplåtspapper. Baka
av i ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna av på ett bakgaller.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar