måndag 30 september 2013

Nya kanel/lingon muffins!


Kanel/Lingon muffins

I somras när jag var i Åre stötte jag på en muffins som jag fick höga förväntningar av innan jag hade smakat på den. Kanel och lingon tillsammans verkade ju jättegott! Men tyvärr smakade den inte så bra som jag hade hoppats på, den smakade bara kanel och några spår av lingon hittade jag inte.

Nu har jag bakat dem själv och smakkonstellationen är en succé! Jag tog mindre kanel i och betydligt mycket mer lingon i. Lingonen lade jag ner i smeten som de är, jag använde mig inte av lingonsylt eller rårörda lingon, utan helt naturellt.

Jag provade också mina nya muffinsformar av silikon. Hur bra som helt tycker jag. Det är värt att lägga ner dem pengarna på dem för du kan använda dem om och om igen. (lite miljötänk där!)

Muffinsgrunden är den vanliga smeten som jag tillsätter kanel och lingon i. Jag har inte angivit hur mycket kanel och lingon du ska ta för det är en smaksak. Häll i kanel först och smaka på smeten tills du är nöjd med den. Tillsätt sedan lingonen och tänk på att de är syrliga!
 

 

 
Ingredienser:    ca.12 st    ugn: 175 grader

3 st ägg

3 dl socker

1 1/2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl mjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Kanel

Lingon

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och häll i mjölken, låt det inte bli varmare än 37 grader. Häll försiktigt ner det i äggsmeten medan vispen är igång på låg fart. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda om. Häll i smeten och vispa kraftigt i max 30 sekunder. Smaksätt med kanel och lingon tills du får den smaken du vill ha.

Fyll formarna 3/4 och sätt in plåten snabbt i ugnen i 10-15 minuter.

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Jag rekommenderar dem varmt! Passar bra nu i höstmörkret också. :)

    SvaraRadera