Tips
inför bakning!
En
sak är säker…det är lättare att baka i ett bageri än i köket hemma. I bageriet
finns allt man behöver, när man behöver det och skicket är i tipptopp.
(förhoppningsvis!)
Men
ändå är hemmabakat alltid bäst! Smakerna är inte svåra att få till, det finns
så många bra recept tillhands. Men jag kan ge lite tips och idéer om hur du kan
få bakverken lite snyggare.
Det
smakar mycket mer och godare och du vet vad du får i dig för något. Det är stor
skillnad på smör och margarin till exempel.
”Hälsoval:
Smör framstår
som trestjärnigt förstahandsval av matfett.”
Trött på att småkakorna blir
stenhårda eller kompakta?
Den
vanligaste orsaken är att man blandar i mjölet för länge. När du har hällt i
mjölet i degen ska du bara köra maskinen tills degen nästan har gått ihop. Ta
ur degen ur bunken och knåda det sista för hand. När kakorna bakas av i ugnen
var noga med tiden, lägg inte till en extra minut för säkerhets skull. Kakorna
fortsätter att bakas på plåten när du tar ut dem ur ugnen.
Min
sambo tyckte att jag bakade för lite här hemma och jag skyllde alltid på att
jag inte hade någon riktig maskin att baka i. Det kan jag inte skylla på längre
då han gick och köpte den här skönheten! Min ögonsten!
Ett
sista tips för den här gången är att köpa ett riktigt bra mjöl. Jag köper
Manitobas vetemjöl. Det mjölet har starkare protein och orkar lyfta degarna.
Lycka
till där hemma och hör av er om det är något ni funderar på. Jag ska försöka
svara rätt och riktigt!
Ja smör är grejen! :) Margarin är ju inte långt ifrån till att vara plast eller målarfärg... Är det för att det är billigt dom många trilskas med att bska med margarin?
SvaraRaderaKraam Frida
Tyvärr använder de flesta bagerier margarin som består av kemikalier och vatten för att det är betydligt mycket billigare!
SvaraRadera