tisdag 15 juli 2014

Vetebröd!


Vetelängd!

All ära åt tårtor, bakelser och cupcakes, men ibland är det bara så gott att bara fika med ett vetebröd. Ett vetebröd ska vara saftigt och ha en rik smak av kardemumma. Mina tips för att baka ett vetebröd är att använda sig av riktigt smör, ett vetemjöl med hög proteinhalt (jag använder Manitoba cream) och använd hela kardemummakärnor som du sedan själv stöter. Överdosera inte mängden mjöl, det gör inget om den upplevs kladdig, degen ska bara precis släppa från kanten så är den perfekt. Det är också viktigt att låta degen gå i maskinen tills du ser att degen är slät. När du tar upp degen ska du känna att den är elastisk, glutentrådarna får inte gå sönder.
 
 
 
 
 

Vetelängden på bilden är en slät längd vilket betyder att det inte är någon fyllning i. En längd kan se olika ut, nu valde jag att göra en sexflätad längd men alla olika flätor tycker jag är fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar