Svart
och silver!
Först
var jag lite tveksam till om en svart tårta kunde se bra ut, men den
inställningen har jag ändrat nu. Silver, vitt eller någon metallicfärg passar
jättebra till en svart tårta.
Tårtans
dekoration och lock består av enbart sugarpaste, svart finns att köpa medan det
silvriga har jag färgat med silverpulver (ätbart) utspätt med vatten.
Beställningen
på fyllningen var dumlefluff som jag aldrig hade hört talas om innan, men det
kommer jag aldrig att glömma nu, så gott! Så enkelt att göra också, det krävs
två ingredienser, dumle och grädde. Anslaget består av vanliga
sockerkaksbottnar.
Smakmässigt
tycker jag bäst om marsipan och använder mig så långt det går med det, men
sugarpaste är betydligt lättare att hantera när jag gör figurer. Smaken på
sugarpaste är till en början mild men eftersmaken är lite lurig.
Tårtbotten:
Ugn:
170 grader varmluft, ca. 45 minuter
4
stycken ägg
2
dl socker
2
dl mjöl
1
½ tsk bakpulver
6
msk vatten
Smaktillsats:
3
msk kakao
Eller
2
msk vaniljsocker
Vispa
ägg och socker poröst. Sila mjöl, bakpulver och smaktillsats. Häll i äggsmeten
tillsammans med vattnet. Vispa till en slät smet ca. 30 sekunder.
Häll
i en smörad och bröad form. Sätt i mitten av ugnen.
Dumlefluff:
210
g Dumle
4
dl grädde
Häll
grädden i en kastrull och värm på spisen, se bara till så att det inte börjar
koka. Dela dumlen i mindre bitar och lägg i grädden. Rör om i gräddblandningen
tills dumlen har smält. Låt gräddblandningen stå kallt över natten. Vispa sedan
blandningen till ett fluff och lägg emellan i tårtor.
Stryk
upp tårtan med grädde som inte är smaksatt för att chokladen i dumlen inte ska
färga av sig på marsipan - eller sugarpastelocket.
Lycka
till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar