Jordgubbstårta!
Finns
det något mer somrigt än en gräddtårta med jordgubbar? Inte vad jag kan komma
på.
Runt
midsommar är jordgubbstårtan den mest beställda tårtan hos konditorn. Den till
och med går om prinsesstårtan just vid de veckorna på sommaren.
Utseendet
varierar beroende på vem som gör dem. Jag har valt att skiva jordgubbarna i tre
bitar och lägga dem snyggt i ordning. I hörnen har jag tagit en hel stor
jordgubbe som jag sedan har skivat i tunna skivor försiktigt så att det gröna
fortfarande håller ihop.
I
tårtan är det ett lager med jordgubbssylt/skivade jordgubbar. I det andra laget
är det både vaniljkräm och grädde.
Har
sett att många bagerier har ett rutmönster på sina tårtor där de lägger
jordgubbar mellan rutorna, men det ser lite fattigt ut tycker jag.
Recept:
Botten:
Ugn:
170 grader varmluft, ca. 45 minuter
4
stycken ägg
2
dl socker
2
dl mjöl
1
½ tsk bakpulver
6
msk vatten
5
dl mjölk
1
styck vaniljstång
6
stycken äggulor
125
gram socker
35
gram maizenamjöl
25
gram smör
Lycka
till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar