Morotskaka!
Morotskakan
finns i många olika variationer med till exempel grovt mjöl, med nötter med
kokos på eller med kanderade morötter på…men det är en sak med morotskakan som
består och det är toppingen gjord av Philadelphiaost. Ju mer topping man lägger
på ju godare blir morotskakan!
Jag
är kräsen när det gäller just morotskaka för det är än så länge bara det här
receptet som jag tycker om. Jag använde mig av det i ett av de bagerier jag
arbetade på. Smeten blir lite lös, men det är värt det. Jag tycker att det är
roligt att göra morötter av marsipan att lägga som garnering, men kanderade
morötter är också gott. Många använder färgat kokos, jag anser inte att
morötter och kokos är en bra blandning…
När
vi gjorde dem i bageriet fick vi göra ungefär 500 stycken muffins åt gången för
de tog slut med en gång!
De
flesta gör kakan i en långpanna vilket blir jättebra men jag tycker att det är
roligare att göra dem som cupcakes.
För
alla er som tror att morotskakan är en nyttig kaka…tänk om, tänk rätt. Klart,
använder du grovt mjöl och tar bort det mesta av sockret så blir den nyttigare,
men det här receptet är för oss gottegrisar!
Recept:
Smet:
4
st ägg
4
hg socker
2,4
dl olja
3,6
hg mjöl
2
tsk bakpulver
2
tsk bikarbonat
3
tsk vaniljsocker
6
dl rivna morötter
Vispa
ägg och socker poröst. Blanda alla de torra ingredienserna och sikta med en
sil. Häll i oljan i äggsmeten och häll i mjölblandningen och vispa snabbt tills
det har blivit en jämn smet. Blanda till sist i de rivna morötterna med hjälp
av en slev.
Häll
upp i form och ställ in i ugnen, +180 grader i cirka 15 minuter. (Längre tid om
du tar en långpanna)
Toppingen:
Philadelphiaost
Smör
Florsocker
Här
har jag inget recept, utan jag går efter smak. Jag har i minst hälften så
mycket smör i som ost. Florsockret blir en balans i smaken.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar